Legea nr. 10/2001 este o lege cu caracter reparatoriu în baza căreia persoanele care au fost deposedate, în mod abuziv, de bunurile lor (terenuri, construcții, întreprinderi etc.) de către statul comunist, în perioada 1945-1989, pot obține fie restituirea bunurilor, fie despăgubiri.

Procedura Legii nr. 10/2001 începe cu momentul formulării unei notificări, formulate de persoana care dorește redobândirea bunului și/sau despăgubiri și se finalizează cu momentul când persoana redobândește bunul și/sau despăgubirile cuvenite.

În această perioadă, dosarul dumneavoastră parcurge mai multe etape în fața diverselor autorități/instituții/persoane, fiecare etapă fiind caracterizată prin anumite condiții și termene impuse de lege.

În funcție de stadiul în care se află dosarul dumnevoastră de Legea nr. 10/2001 dumneavoastră puteți să aveți o estimare în ceea ce privește drepturile care vi se cuvin și termenul în care le puteți obține.

Aveți un dosar de Legea nr. 10/2001 și nu știți care este stadiul acestuia, nu știți ce urmează să obțineți și în ce termen?

Contactați-ne și aflați stadiul dosarului dumneavoastră de Legea nr. 10/2001.

Echipa DPA Legal

Accesați serviciile juridice oferite de avocații DPA:


Alte informații privind Despăgubirile ANRP

Alte informații privind Restituirea imobilelor naționalizate