Legea nr. 290/2003 este o lege cu caracter reparatoriu în baza căreia persoanele care au fost deposedate, în mod abuziv, de imobilele lor, respectiv de recoltele lor, pot obține despăgubiri pentru acestea.

Pentru ca o persoană să poată beneficia de prevederile Legii nr. 290/2003 este obligatoriu ca aceasta, în calitate de moștenitor al fostului proprietar sau, după caz, un alt moștenitor al fostului proprietar să formuleze o cerere adresată autorității competente.

Procedura Legii nr. 290/2003 începe cu momentul formulării unei cereri de acordare a despăgubirilor și se finalizează cu momentul când persoana primește despăgubirile cuvenite.

În aceasta perioadă, dosarul dumneavoastră parcurge mai multe etape în fața diverselor autorități / instituții / persoane, fiecare etapă fiind caracterizată prin anumite condiții și termene impuse de lege.

În funcție de stadiul în care se află dosarul dumnevoastră de Legea nr. 290/2003 dumneavoastră puteți să aveți o estimare în ceea ce privește drepturile care vi se cuvin și termenul în care le puteți obține.

Aveți un dosar de Legea nr. 290/2003 și nu știți care este stadiul acestuia, nu știți ce urmează să obțineți și în ce termen?

Contactați-ne și aflați stadiul dosarului dumneavoastră de Legea nr. 290/2003.

Echipa DPA Legal

Accesați serviciile juridice oferite de avocații DPA:


Alte informații privind Despăgubirile ANRP

Alte informații privind Restituirea imobilelor naționalizate