Ce înseamnă grănițuirea / Modurile prin care se poate realiza grănițuirea / Acțiunea în revendicare și grănițuirea / Cum vă putem ajuta

Ce înseamnă grănițuirea

Grănițuirea este operațiunea prin care se stabilește limita de hotar între două proprietăți învecinate și este marcată prin semne vizibile ( ex. prin intermediul unui gard ).

Grănițuirea poate fi folosită atât în situațiile în care între cele două terenuri învecinate nu există niciun fel de limită de hotar marcată prin semne exterioare, cât și în situațiile în care există o anumită marcare însă aceasta este subiect de dispută între proprietarii terenurilor învecinate.

Modurile prin care se poate realiza grănițuirea

Grănițuirea se poate realiza: (i) prin acordul de voințe al proprietarilor vecini sau (ii) prin intermediul unei hotărâri judecătorești.

Acțiunea în revendicare și grănițuirea

În situația în care necesitatea grănițuirii apare datorită unei amplasări eronate a gardului dintre cele două proprietăți, proprietarul al cărui teren a fost diminuat prin mutarea gardului este ținut să promoveze atât o acțiune în revendicare având ca obiect terenul de care este lipsit, cât și o acțiune în grănițuire în vederea clarificării definitive a limitei de hotar.

Pentru mai multe detalii privind acțiunea în revendicare vă rugăm vizitați secțiunea Acțiunea în revendicare.

Cum vă putem ajuta

Avocații noștri va pot asigura asistență juridică și reprezentare în cadrul oricărui dosar având ca obiect grănițuirea.

Informații suplimentare privind delimitarea proprietăților ( granițuirea )

Dreptul civil

ianuarie 2nd, 2018|0 Comments

Soluții în domeniul dreptului civil Dreptul civil reprezintă cea mai vasta materie în domeniul juridic românesc, față de faptul că reglementează majoritatea raporturilor juridice de drept privat dintre persoane, atât fizice, cât și juridice. ÎnMai mult