Ce înseamnă insolvență?

Comerțul, în toate formele sale, productia, vânzarea și furnizarea de bunuri sau prestarea de servicii, nu ar fi posibil fără participarea celor mai importanți doi factori: comercianții și consumatorii, fiecare categorie cu drepturile și interesele sale.

Orice comerciant se înființează și își desfășoară activitatea în vederea obținerii de profit.

De cele mai multe ori, deciziile luate sunt în concordață cu cerințele pieței, iar scopul comerciantului este atins, acesta obținând profit.

În anumite situații, circumstanțele pot determina ca un comerciat să intre în incapacitate de plată, caz în care, acesta poate intra în procedura insolvenței.

Intrarea unui comerciant în cadrul procedurii insolvenței determină o radicală schimbare în ceea ce privește modul de organizare și de funcționare al acestuia.

În situația în care sunteți un comerciant aflat sau pe cale de intrare în incapacitate de plată, contactați-ne și aflați ce înseamnă procedura insolvenței pentru dumneavoastră, ce presupune aceasta, care sunt avantajele și/sau dezavantajele acesteia.

Intrarea unui comerciant în incapacitate de plata afectează și persoanele cu care acesta se află în raporturi contractuale sau de orice altă natură, determinând o schimbare radicală a acestora.

În situația în care sunteți într-un raport contractual, sau de orice altă natură, cu un comerciant care a intrat sau urmează să intre în incapacitate de plată, contactați-ne și aflați cum sunteți afectat și care sunt măsurile necesare pentru a vă proteja drepturile și interesele.

Echipa DPA Legal

Accesați serviciile juridice oferite de avocații DPA:

Alte informații privind Intrarea în procedura insolvenței

Alte informații privind Verificarea situației unei companii