Contestarea unui act administrativ prin intermediul plângerii prealabile

În situația în care ați primit un act administrativ și doriți să-l contestați trebuie să cunoașteți faptul că, în principiu, înainte de contestarea actului în fața unei instanțe judecătorești, sunteți obligați să contestați actul prin intermediul unei plângeri prealabile.

Potrivit art. 7 alin. 1 din Legea nr. 554/2004 în situația în care o persoană se consideră vătămată de un anumit act administrativ aceasta poate să-l conteste prin intermediul formulării unei plângeri prealabile, anterior sesizării instanței de judecată.

Dumitru, Popescu și Asociații oferă servicii complete în domeniul contestării actelor administrative pe calea plângerii prealabile, constând, printre altele, în:

  • identificarea normelor incidente în cazul actului administrativ primit de dumneavoastră;
  • contestarea actului administrativ în cadrul procedurii prealabile;
  • asistarea și reprezentarea dumneavoastră în fața autorității / instituției publice în cadrul procedurii prealabile.

Echipa DPA Legal

Accesați serviciile juridice oferite de avocații DPA:


Alte informații privind Achizițiile publice

Anularea unei decizii emise de organul fiscal privind angajarea răspunderii solidare pentru obligațiile debitorului insolvabil

februarie 27th, 2018|0 Comments

Anularea unei decizii emise de organul fiscal având ca obiect angajarea răspunderii solidare a administratorului pentru datoriile societății Dumitru, Popescu și Asociații a asistat și reprezentat administratorului unic al unei societăți (comerciale) în vedereaMai mult