Consultanță juridică companie IT protecția datelor cu caracter personal

Dumitru, Popescu și Asociații a finalizat cu succes un proiect de consultanță juridică în materia protecției datelor cu caracter personal.

Compania care a beneficiat de consultanță juridică este o cunoscută societate din domeniul IT care oferă către o gamă variată de clienți servicii de tip helpdesk și sysadmin.

Legislația privind protecția datelor cu caracter personal impune fiecărui operator de date obligația de a adopta măsuri tehnice și organizatorice rezonabile care să asigure o prelucrare legală a tuturor informațiilor ce reprezintă date cu caracter personal.

O societate care furnizează servicii IT de tip helpdesk și / sau sysadmin folosește o serie de date cu caracter personal în activitatea curentă ( ex. generează sau are acces la o bază de date care conține datele cu caracter personal ale clienților unei companii, generează / modifică / restricționează accesul unui utilizator la un anumit cont de e-mail, adoptă și susține măsuri de securitate ale informațiilor stocate pe un dispozitiv IT, realizează back-up-ul informațiilor existente pe un server și / sau pe o mașină virtuală etc ).

Din aceste motive o astfel de societate este obligată să adopte reguli și proceduri, scriptice și tehnice, care să asigure protecția datelor cu caracter personal împotriva accesării / divulgării / distrugerii neautorizate a acestora.

Implementarea unor astfel de măsuri este în măsură să conducă, pe de o parte, la respectarea legislației incidente, iar pe de altă parte, la creșterea încrederii clienților în compania de IT în ceea ce privește nivelul de protecție conferit datelor furnizate.

Din partea echipei DPA consultanța juridică a fost realizată de avocații Răzvan Popescu și Cristina Gebăilă.

Echipa DPA Legal