Legea nr. 1/2000 este o lege cu caracter reparatoriu în baza căreia persoanele care au fost deposedate, în mod abuziv, de terenurile lor cu vegetație forestiera pot obține redobândirea dreptului de proprietate asupra acestora și/sau dobândirea dreptului de proprietate asupra unor alte terenuri cu vegetație forestieră și/sau despăgubiri.

Pentru a putea obține restituirea terenurilor, respectiv despăgubirile, orice persoană interesată este obligată să formuleze o cerere de reconstituire catre autoritatea competentă.

Procedura Legii nr. 1/2000 începe cu momentul formulării unei cereri de reconstituire, formulate de persoana care dorește redobândirea terenului și/sau despăgubiri și se finalizează cu momentul când persoana redobândește terenul și/sau despăgubirile cuvenite.

În anumite situații, persoana care formulează cererea de reconstituire în baza Legii nr. 1/2000 decedează, iar moștenitorii acesteia nu cunosc existența dosarului de Legea nr. 1/2000, respectiv drepturile lor în ceea ce privește acest act normativ.

Nu cunoașteți dacă persoana pe care ați moștenit-o a avut sau nu un dosar de Legea nr. 1/2000?

Contactați-ne și aflați dacă persoana pe care ați moștenit-o a avut sau nu un dosar de Legea nr. 1/2000.

Echipa DPA Legal

Accesați serviciile juridice oferite de avocații DPA:


Alte informații privind Despăgubirile ANRP

Alte informații privind Restituirea imobilelor naționalizate